Inspectoratul Teritorial de Munca Alba

Situaţia societăţilor comerciale înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Munca Alba, in baza art.9 lit.e din Legea nr. 156/2000 privind protectia cetăţenilor romani care lucreaza in strainatate, modificata si completata prin O.G. nr. 43/2002
 

În atenția furnizorilor de muncă în străinătate

Urmare a modificărilor și completărilor aduse Legii nr.156/2000 privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate, prin OUG nr.33/2021 potrivit art.12 alin (4) agenții de plasare și furnizorii de servicii de plasare a forței de muncă au obligația de a transmite inspectoratului teritorial de muncă în a cărui rază teritorială iși au sediul social agenții, respectiv inspectoratului teritorial de muncă în a cărui rază teritorială furnizorii de servicii își desfășoară activitatea pe teritoriul României următoarea notificare privind plasarea forței de muncă:

-model notificare privind plasarea forței de muncă în străinătate-format pdf

-model notificare privind plasarea forței de muncă în străinătate-format editabil

 

Noutăți privind înregistrarea și formularele care se depun la inspectoratele teritoriale de muncă 2018

Informații despre intermedierea și plasarea forței de muncă în străinătate 2018

În atenția cetățenilor români care optează să lucreze ca îngrijitori de persoane vârstnice în străinătate

Informare publică Inspecția Muncii- 2018

În atenția cetățenilor români care intenționează să lucreze ca sezonieri în Republica Federală Germania

Ministerul Alimentației, Agriculturii și Pădurilor din Bavaria a realizat un film de informare, cu subtitrare în limba română, destinat lucrătorilor sezonieri. În conținutul acestuia sunt descrise noile condiții de muncă și de cazare, cu respectarea restricțiilor în vigoare, precum și noile proceduri introduse în acest context.
Filmul poate fi accesat la adresa:
și este publicat și pe site-ul Inspecției Muncii la secțiunea NOUTĂȚI, sub titlul: ”Informații destinate cetățenilor români care intenționează să lucreze ca lucrători sezonieri în Germania”, iar la secțiunea GHIDURI de pe prima pagină, veți găsi numeroase alte materiale informative care au ca scop creșterea nivelului de informare a cetățenilor români care doresc să muncească în statele membre UE/SEE, Elveția și UK în contextul BREXIT.

Inspecția Muncii-Mesajul Autorității de Autorizare a Agenților de Plasare a Forței de Muncă din Marea Britanie(3951/06.03.2015)

Standardele de autorizare ale Autorității de Autorizare a Agenților de Plasare a Forței de Muncă din Marea Britanie (en.GLA)

Ghidul Autorității de Autorizare a Agenților de Plasare a Forței de Muncă din Marea Britanie (en.GLA)pentru lucratorii care vin în Marea Britanie

Comunicat în atenţia cetăţenilor români care intenţionează să lucreze în străinătate

 

Anexe Norme metodologice Legea nr.156/2000.

ATENŢIE - Ofertă falsă de loc de muncă!!!!

Ghidurile lucrătorilor români în străinătate

În vederea unei mai bune informări a cetățenilor români care lucrează în străinătate, vă prezentăm următoarele ghidurile ale lucrătorilor români în străinătate, pentru : Marea Britanie, Cipru, Ungaria, Italia si Spania.

Ghidul lucratorilor romani in Marea Britanie

Ghidul lucratorilor romani in Italia

Ghidul lucratorilor romani in Spania

Ghidul lucratorilor romani in Ungaria

Ghidul lucratorilor romani in Cipru

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii---
Sunt de acord