Inspectoratul Teritorial de Munca Alba

Articole și noutăți

Inspecția Muncii- Comunicat de presă 05.05.2017

Inspecția Muncii a efectuat 3.901 controale și a sancționat 1.458 de angajatori în cinci zile

Inspectia Muncii a desfasurat, în perioada 24-28 aprilie 2017, actiuni de control în urma carora s-au aplicat amenzi în valoare totala de 304.666 de euro, adica 1.371.000 de lei. Au fost depistate 126 de persoane care desfașurau munca fara forme legale, din care 22 în județul Sibiu.

În domeniul relatiilor de munca, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 932.500 de lei din care 650.000 de lei pentru munca la negru. Au fost efectuate 2.256 de controale. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut 5 propuneri de cercetare penala.

În aceeasi perioada, în domeniul securitatii si sanatatii în munca s-au aplicat amenzi în valoare de 438.500 de lei. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 79 de evenimente care, în urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Au fost efectuate 1.645 de controale în domeniu.

”În acord cu eforturile Organizației Internaționale a Muncii de diminuare a numarului victimelor din accidentele de munca prin îmbunatațirea capacitații de a colecta și a utiliza date de securitate și sanatate în munca fiabile, instituția noastra depune eforturi pentru a îmbina eficient masuri de prevenire cu prevederile legale în vigoare, astfel încât siguranța lucratorilor sa nu aiba de suferit. Saptamâna trecuta, numai în domeniul securitații și sanatații în munca au fost controlați peste o mie de angajatori. Nu facem un scop în sine din aplicarea sancțiunilor, tocmai de aceea vom continua acțiunile de conștientizare a riscurilor la locul de munca și de informare a angajaților cu privire la drepturile pe care le au.”-

 

Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.
Acest site folosește cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii---
Sunt de acord